ВАЖНО: Получено електронно съобщение за хакерска атака!

Ужаваеми клиенти,

Много съдебни изпълнители, вкл. и такива, които НЕ са наши клиенти ни информираха, че са получили съобщение на електронните си пощи със следното съдържание:

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ

Здравейте,
Поради хакерски пробив в основната
система за сигурност на „ENFORCER”, моля
да изтеглите последната “ENFORCER” архив
версия “082016”, която НЕЗАБАВНО да
инсталирате на всички работни
компюътри в кантората, на които
използвате системата.
Това се отнася за всички които
използват системата “ENFORCER”,
включително и тези, които вече са
преминали на облачната услуга!
ИНСТРУКЦИИ:
1. Кликнете тук: www.enforcer.bg/EnforcerInstaller.zip [1] 2. Изберете “Open”
3. Изберете “Yes”
ВАЖНО: Поради това че файл “ENFORCER 082016”
е инсталационен (програмен файл) има
вероятност някои антивирусни програми
първоначално да го отхвърлят (да го
поставят в режим „карантина“)! Ако
това се случи, моля спрете
антивирусната програма (Disable) и
продължете според инструкциите по
горе!

Георги Иванов – клиентска поддръжка
Явор Михайлов – техническа поддръжка

 

Уведомяваме Ви, че това съобщение не е изпратено от екипа на Енфорсър ООД и няма никаква хакерска атака нито срещу нашата система, нито срещу нашите сървъри, нито срещу облачната услуга. Това, най-вероятно, е т.нар fishing атака, която цели да Ви зарази компютрите с вируси за да се сдобият с важна инфорация за вашата работа. Освен това, ако се опитате да отворите линка като го вземете с COPY и PASTE (www.enforcer.bg/EnforcerInstaller.zip) без да кликвате отгоре му, ще видите, че нищо не се отваря тъй като в получения емайл, линка „под капака“ сочи към друг адрес (в случая, хакерсия адрес е http://odm7.trk.elasticemail.com/tracking/click?msgid=52jdr5mL2E69uwEQNo9CAQ2&target=http%3a%2f%2fsfodspdfpsdfpds.website%2fEnforcerInstaller.zip&v=TZ-AWYcdH7zVx-V2BbEiWw2 – не кликвайте). Повечето от вас знаят, че никак не е трудно да се изпрати електронна поща от името на друг – така работят мейл сървърите. Верификацията дали подателя на електронното съобщение е действителния, зависи от мейл сървъра на получаващия. Правилно конфигурираните мейл сървъри би трябвало да спрат това съобщение или да го маркират като СПАМ (непожелано съобщение).

В допълнение, нашите клиенти знаят, че нашата програма не се „инсталира“ на компютрите и никога не ви предоставяме „последна версия“, която да „инсталирате“. Програмата, точно за това, се инсталира на Linux сървър и работи през WEB браузър на вашия сървър или на облачната ни услуга. Освен това, поради същата причина, че електронните съобщия лесно се „фалшифицират“, ние използваме посветена и отдел система за клиентска поддръжка на http://support.enforcer.bg/ и избягваме да комуникираме с Вас по електронна поща.

П.С

Ще уведомим органите на реда за това неправомерно действие!

Никога не отваряйте и инсталирайте никакви програми, които получавате по ел.поща от нас, освен ако няма предварително разбирателство по телефон или в системата за поддръжка!

Всеки от вас, който има допънителни въпроси, моля да се свърже с нас на тел. 02 9025002!

Успешен работен ден!