Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera или Internet Explorer

Първите няколко версии на програмата Енфорсър (от версия 1.0.0 до версия 1.0.14) бяха разработени и предвидени за работа посредством интернет браузъра Mozilla Firefox. В периода на тези версии, този браузър беше:

  • най-бърз от всички (това е основната причина за използването му)
  • най-сигурен
  • най-стриктен от към спазване на международни стандарти за показване на страници
  • най-лесен за програмиране

Повечето от нашите клиенти се чудеха защо не поддържаме от самото начало браузъра Internet Explorer.Марак, че той е най-използвания браузър в света, поради ред съображения, решихме да не го поддържаме. Най-важното съображение от всички, е че Internet Explorer ( особено версиите IE 6-8 ) не спазва въобще международните стандарти на W3C за подредба и изобразяване на съдъражанието на интернет старниците. Това дефакто, означаваше, че трябваше да направим две програми – една да работи под Internet Explorer и друга, която да работи под другите браузъри. Разбира се, можеше да се направи програма, която да работи във всичките браузъри, но ресурсът който е необходим за това е неоправдан, поради леснотата на инсталиране на другите браузъри. Освен това, Internet Explorer и в момента, е най-бавния браузър, както и най-несигурния (дори и най-новата версия, IE 9, не може да се съревновава по скорост и сигурност с другите).

В началото на 2009г., интернет гигантът Google, пусна на пазара собствен браузър на име Google Chrome. Основната идея на Google, при разработването на този браузър е да направи зареждането и работата с интернет страници максимално бърза. Разбира се, както и Mozilla Firefox и Opera, Chrome от самото начало спазва всички стандарти на W3C за изобразяване на интернет страници.

Въпреки това, обаче, първоначалните версии на Chrome бяха сравнително нестабилни и все още не беше ясно дали този браузър ще се наложи. След около две години, към средата на 2010г., Chrome вече се използва от около 20% от интернет потребителите като се очаква най-скоро да задмине Mozilla Firefox.

Ние, подложихме Chrome на тестване за работа с Енфорсър и решихме да заменим Mozilla Firefox като основен браузър за работа с програмата като основната причина за това е скоростта на работа с Chrome.  Поради това, всички версии след 1.0.14 се тестват само на този браузър.

Разбира се, повечето от вас все още работят с Mozilla Firefox. Това е възможно поради факта че, Chrome, Opera и Mozilla Firefox напълно спазват W3C стандартите за изобразяване на интернет страниците, но все пак са възможни малки разлики между тях, поради което ние препоръчваме на всички наши клиенти да преминат към използването на Google Chrome.